multifocaaloptiek-raave-slide-nachtlenzen-1

Nachtlenzen tijdens het slapen

Nachtlenzen zijn contactlenzen die u alleen ’s nachts draagt. U doet de lens in vlak voor u naar bed gaat en tijdens uw slaap corrigeren de lenzen uw ogen, zodat u overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen. U hoeft dus overdag geen lenzen of bril meer te dragen! Nachtlenzen zijn harde, zuurstofdoorlatende lenzen die een speciale vorm hebben. Daardoor wordt het hoornvlies langzaam platter gemaakt en verandert de sterkte.

Overdag geen bril of contactlenzen meer

Ervaart u het dragen van lenzen overdag als oncomfortabel? Dan zijn nachtlenzen een uitkomst. Doordat u de lenzen draagt tijdens uw slaap, voelt u ze bijna niet en hoeft u er niet aan te wennen. Nachtlenzen voelen direct prettig aan en zijn volkomen veilig. Binnen één of twee weken is het al mogelijk om overdag scherp te zien zonder contactlenzen of een bril te dragen. Dit resultaat is niet permanent. U zult de nachtlenzen dus regelmatig 's nachts moeten dragen om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

Multifocale nachtlenzen

Wanneer u overdag een leesbril draagt of multifocale lenzen is het ook mogelijk om over te stappen om nachtlenzen. Hiervoor zijn speciale multifocale lenzen ontwikkeld die u in staat stellen zowel dichtbij als veraf scherp te zien. Deze multifocale nachtlenzen doet u in voor het slapen gaan en mogen 's ochtends weer uit.  

Beperkingen van nachtlenzen

Helaas zijn nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Zo kunt u de meeste nachtlenzen alleen dragen als u een min-sterkte heeft en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cilinder. Als u zeker wilt weten dat nachtlenzen voor u geschikt zijn, dan kunt u het best even langskomen voor een onderzoek.

Wilt u weten of uw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen? Neem gerust contact met ons op, bij Multifocaaloptiek Raavé in Heythuysen helpen wij u graag verder!

Maak een afspraakTop