multifocaaloptiek-raave-slide-zonnebrillen-1

Zonnebrillen bij Multifocaaloptiek Raavé

Zodra u de zon in gaat, kiest u een zonnebrandcrème die uw huid optimaal beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Uw ogen hebben deze bescherming ook beslist nodig. Kies daarom een zonnebril met UV-filter.

Bescherm uw ogen met een zonnebril

Twee procent van de zonnestralen bestaat uit ultraviolet (UV) licht. Dit licht zorgt ervoor dat we bruin worden, maar kan helaas ook het hoornvlies en de ooglens beschadigen. Bij een slechte oogbescherming kunt u last krijgen van kwalen, zoals sneeuwblindheid of pijnlijke en rode ogen. Een zonnebril is dan ook meer dan alleen mooi of handig. Deze beschermt uw ogen adequaat tegen schadelijke UV-straling en helpt zo de oogbeschadiging cataract (grijze of grauwe staar) te voorkomen. Gedurende het jaar zijn er diverse perioden waarin u werkelijk niet zonder zonnebril kunt. Zomerse dagen vragen sowieso om de bescherming van uw ogen, maar bijvoorbeeld ook een verblijf in besneeuwde omgevingen vraagt om passende maatregelen. Laat u dan ook goed informeren, zodat uw zonnebril ook werkelijk past bij uw bezigheden en wensen.

Naar de winkel
Multifocaaloptiek-Raave-artikel-afbeelding-zonnebrillen-3

Contrastverhogende glazen

Op zonnige dagen hebben veel mensen last van een zogenaamde blauwzeem in hun beeld. Dit komt doordat wit licht bestaat uit verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen golflengte en eigen breking. Het blauwe licht breekt sterker en veroorzaakt zo die vertekening. Met contrastverhogende glazen wordt dit blauw uitgefilterd en de overige kleuren gecorrigeerd. Dit soort glazen bieden vaak verlichting bij het autorijden.


Gepolariceerde zonnebrillen

Gepolariseerde brilglazen

Deze glazen zorgen ervoor dat het kijkcomfort voor de drager van de zonnebril toeneemt. Een zonnebril met gepolariseerde glazen komt volledig tot zijn recht wanneer er horizontale schitteringen ontstaan. Vaak zien we dat deze schitteringen ontstaan als licht weerkaatst op een glad oppervlak. U kunt hierbij denken aan een nat wegdek waarbij de zon wordt weerkaats (reflecteert) via het water op het wegdek en er een hinderende lichtschittering voor de weggebruikers ontstaat. Deze schittering kunnen ook ontstaan bij het beoefenen van watersport of wanneer men op de piste staat tijdens de wintersport. De sneeuw kan dan zorgen voor een horizontale schittering. Polariserende glazen filteren / reduceren de hinderende horizontale schittering en reflecties uit uw gezichtsbeeld. De vertroebelende horizontale lichtgolven zorgen zelfs dat de verticale lichtgolven ook worden geblokkeerd. Wanneer deze schitteringen niet gefilterd worden, zorgt dit voor een hinderlijke en zelfs in sommige situaties een verblindend beeld. Een polariserende zonnebril wordt dat ook vaak aangeraden voor mensen die vaak op de weg zijn te vinden. Het dragen van een gepolariseerde zonnebril zorgt voor een veel veiligere situatie op de weg.


Voordelen van polariserende glazen:

  • Verminderen van schitteringen
  • Hoger contrast
  • Duidelijkere kleurwaarneming
  • Beter gezichtsveld
  • 100% UVA en UVB bescherming voor het oog

In sommige situaties heeft de fabrikant al een polariserende functie ingebouwd om het comfort van het product te verhogen. Wanneer u dan ook nog een polariserende zonnebril draagt werkt dit averechts. Deze situaties komen voor op schermen waar ook licht op valt, denk aan een smartphone of een navigatiescherm. Wanneer u met uw zonnebril op een scherm met polariserende functie kijkt zal deze erg donker worden.


Het beste advies bij Multifocaaloptiek Raavé

Goede oogzorg vraagt om deskundig advies. Dankzij de deskundige ondersteuning van Multifocaaloptiek Raavé in Heythuysen bent u verzekerd van de beste oplossing. De benodigde sterkte van de glazen wordt minutieus bepaald en samen selecteren wij voor u het meest geschikte zonneglas. En bij ons vindt u het best passende montuur. In onze winkel treft u een uitgebreide collectie zonnebrilmonturen aan. Allen voldoen aan de eisen van deze tijd. Heeft u zelf een mooie zonnebril? Prima! Ook deze voorzien wij graag van de juiste glazen!

Kom naar de winkel


Lees meer over onze zonnebrillen


Top